فهرست ها

انتشار پوستر این چند کتاب با عنوان «حکیم نظامی»

به مناسبت سالروز نکوداشت حکیم نظامی گنجوی، شاعر و داستان سرای ایرانی پارسی گوی در سده ششم هجری، پوستر این چند کتاب با عنوان «حکیم نظامی» از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همزمان با فرارسیدن ایام نکوداشت حکیم نظامی گنجوی که با اجرای برنامه‌های متنوع در سراسر کشور همره شده، پوستر این چند کتاب با عنوان «حکیم نظامی» با معرفی ۵ اثر درباره این شاعر پرآوازه سده ششم هجری از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر شد.

در این پوستر مطالعه آثاری چون «پیر گنجه در جستجوی ناکجاآباد»، «حکایت لیلی و مجنون»، «روزگار شیرین»، «گزیده مخزن‌الاسرار» و «کلیات نظامی گنجوی» پیشنهاد شده است.

پیر گنجه در جستجوی ناکجاآباد

پدیدآور: عبدالحسین زرین‌کوب

ناشر: سخن؛ تعداد صفحات: ۳۵۹

استاد زرین‌کوب در این کتاب با نگاهی تاریخی، سیاسی، اجتماعی و حتی اعتقادی، محققانه و با چیره‌دستیِ تمام به تحلیل پنج‌گنج نظامی می‌پردازد و پس از توصیف عصر و فضایی که نظامی در آن می‌زیسته در ۵ فصل، به تحلیل ادبی و محتوایی این خمسه می‌پردازد؛ در فصول پایانی نیز عمدتاً به بررسی جهان‌بینی و آرا و اندیشه‌های او همت گمارده.
وسعت دانش و قلم شیرین و جذاب استاد زرّین‌کوب، این اثر را نسبت به موارد مشابه ممتاز ساخته است.

حکایت لیلی و مجنون

پدیدآور: محمدکاظم مزینانی

ناشر: پیدایش؛ تعداد صفحات: ۲۴۰

لیلی و مجنون، بی‌اغراق مشهورترین و مهمترین منظومه عاشقانه پارسی، به رغم شهرت کم‌نظیر در بین عوام و خواص از جمله آثاری است که کمتر کسی از جزئیاتش اطلاع دقیق دارد. این اثر توانسته تا حکایت لیلی و قیس را (که بعدها به مجنون شهره می‌شود) از دوران کودکی تا پایان، به زبانی ساده و در عین حال روان و جذّاب در دسترس عموم و خاصه نوجوانان و جوانان قرار دهد. استفاده به‌جا و خوش‌سلیقه پدیدآور، از ابیات خود این منظومه، در لابه‌لای حکایت منثورِ کتاب، جذابیت مضاعف به این اثر بخشیده است.

روزگار شیرین

پدیدآور: فرهاد حسن‌زاده؛

ناشر: ویدا؛ تعداد صفحات: ۳۸۷

این کتاب حکایتی شیرین از منظومه عاشقانه خسرو و شیرین نظامی گنجوی است که نویسنده با نثری زنده، امروزی و با کمک واژگانی پُر احساس، توصیفات دقیق به باز آفرینی آن پرداخته.
در این داستانِ بلند، خسرو تحت تأثیر توصیف‌های ندیم خاصش «شاپور» دلداده شیرین می‌شود و شیرین هم از روی نقاشی‌هایی که شاپور سر راهش بر شاخه درخت‌ها آویزان می‌کند به خسرو دل می‌سپارد. هر دو، نادیده عاشق دیگری می‌شوند و سال‌ها در جست‌وجوی یکدیگر رنج فراوانی به جان می‌خرند و درامی عاشقانه و سخت متأثرکننده با فراز و فرودهایی غافل‌گیرکننده خلق می‌شود.

گزیده مخزن‌الاسرار

مقدمه، تصحیح و تعلیقات: تقی پورنامداریان، مصطفی موسوی

ناشر: نامک؛ تعداد صفحات: ۳۱۹

مخزن الاسرار حکیم نظامی از برجسته‌ترین آثار ادبیات تعلیمی است که عمده مباحثش بعد از نعت خدا و رسول صلی‌الله‌علیه‌وآله، ارائه مباحث اخلاقی و وعظ است با بهره‌گیری از زبان داستان و تمثیل. در این اثر، مصحّحِ تعلیق‌نگارِ فرهیخته‌اش، پس از یک معرفی مبسوط و ارزشمندِ محتوایی، ادبی و تاریخی از نظامی و خاصه مخزن الاسرارش، در دو بخش به شرح و توضیح لغات و عبارات دشوارِ گزیده‌ای از ابیات مخزن الاسرار پرداخته و در این مسیر از آیات، روایات، اشعار نظامی و دیگر شعرای بزرگ پارسی و نیز آرای عرفا، فلاسفه و ادیبان برجسته به خوبی بهره‌جسته است.

کلیات نظامی گنجوی

به اهتمام:‌ پرویز بابایی؛ تصحیح و استناد: وحید دستگردی

ناشر:‌ نگاه؛ تعداد صفحات: ۱۰۰۰

در وصف جایگاه این تصحیح کلیات نظامی گنجوی همین بس که سرآمد بودنِ حکیم نظامی، آن شاعرِ با ذوق و دانشِ فراگیر در لغت، ترکیب‌سازی، صورخیال و آگاه از علوم دین، طب، نجوم، هیأت، معرفت و حکمت، سزاوار این بود که محققی همچون وحید دستگردی گره از افلاک آثارش باز کند. رموز و اشارت او را اهل بشارتی می‌توانست بشکافد که در آینه زمان و زبان و اندیشه، پرده از گوهر بردارد و در طی شش سال چنین نسخه‌ای را به ارمغان آوَرَد و عهد و نام نظامی را فلک‌ْآوازه کند.

اخبار و اطلاعیه